Naslednje tekmovanje EuroSkills po potekalo med 9. in 13. septembrom 2025 v Herningu na Danskem. Nanj se uvrstijo zmagovalci tekmovanja SloveniaSkills 2024.
Kuhar je odgovoren, iznajdljiv, ustvarjalen in ima smisel za delo z ljudmi. Pri delu je zbran, miren in ima dober pregled nad tem, kakšna hrana je za določene priložnosti najprimernejša, zdrava in okusna. Pri ravnanju z živili mora biti gospodaren. Je komunikativen pri delu s strankami ter s sodelavci. Delo kuharja je raznoliko in obsega vse od naročanja in prevzemanja živil do čiščenja, toplotne obdelave, razdeljevanja na posamezne obroke, garniranja in dekoriranja jedil. Kuhar naroči in prevzame živila in drugo blago za pripravo hrane. Pripravi in očisti živila ali pa to delo razporedi pomožnemu osebju v kuhinji. Pripravi ali izdeluje hladne in tople jedi ter sladice po dnevnih menijih in po jedilnem listu. Pri tem upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in obroke gotovih jedil. Svoje delo opravlja higiensko, skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji.