Strežba

Če ravno se zdi, da je delo natakarja sila preprosto, saj sprejme naročilo in ga preda dalje, ter naročeno potem prinese k mizi, temu ni tako. Natakar je pri svojem delu odgovoren, iznajdljiv, ustvarjalen in ima smisel za delo z gosti. Naloga natakarja je sicer, da jedi, ki jih naroči gost in pripravi kuhar, primerno, strokovno in prijazno postreže gostu, ter gostu postreže s pijačo, a vendar je njegovo delo razdeljeno na posamezne faze.  Skrbi za pripravljalna dela v prostorih, ki so namenjeni postrežbi gostov, sprejema goste ob prihodu, prevzame naročilo, evidentira naročilo, postreže hrano in pijačo, nato pa izda račun in se zahvali za obisk.

Njegovo delo vsebuje tudi animacijo gosta, flambiranje, razkosavanje, rezanje, pripravljanje solat ali mešanje pijač … hkrati pa mora skrbeti za čistočo svojega delovnega prostora.

Dostopnost spletišča

  • Navigacija
    s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

  • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
  • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
  • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
  • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
  • Esc Zapre pojavno okno / meni
  • Tab Premakne fokus na naslednji element
  • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
  • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
  • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje